NCC Avedøre Holme 28.08.10

NCC Avedøre Holme 28.08.10

NCC Avedøre Holme 28.08.10

Foto: Birgit Larsen, Strisser og Finn Madsen

Fra Lolland, Stevns, Sydsjælland, Midtsjælland, København og Jylland var deltagerne strømmet til dagens ekspedition efter fossiler og rav. Vejret var ret skyet, men også med en del sol, megen blæst og lidt regn.
Hele flokken mødtes ved porten til NCCs oplagsplads på Avedøre Holme kl: 10.00 d. 28/8 -2010. De tilrejsende medlemmer fra Jylland var blevet opfordret til at tage en flaske Gammel Dansk med fra hovedlandet, så vi startede med, at Susanne og Finn Hasselbom delte små glas ud, med indhold. Vi ønskede hinanden god tur og held og lykke. Vi spredtes hurtigt over det store område og set ude fra landingsmolen, hvor jeg var gået ud lignede
S.A.F.erne små myrer, der pilede op og ned af bunkerne. Selvom vi var 25 deltagere kunne man nemt gå for sig selv og pludseligt var næsten alle samlet for at se om nogen havde fundet noget.
Den Gamle Dansk virkede, for Finn havde fundet det største -faktisk 2 stykker rav, mange havde fundet masser af kugleflint, enkelte havde fundet søpindsvin, andre dyreknogler og andre igen flintflækker fra stenalderen.
På vej mod madpakkerne fandt Stig 3 mindre stykker rav (hans første ravfund nogensinde). Så efter frokosten valgte nogle at blive og andre kørte til Karlstrup kalkgrav. Mens vi sad i bilerne, fik vi dagens eneste byge og solen skinnede alt imens vi var i Karlstrup kalkgrav. Her var der faldet et stort stykke bryozokalk ned ca. 15 til 20 m2 og her fandt vi søpindsvin, østers, muslinger, brachiopoder, gravegange, hajtænder og fikseskæl samt søpindsvin med calcitkrystaller på indersiden af skallen. Tilbage ved bilerne drak vi kaffe og fortalte røverhistorier og drog til sidst hjemad efter en dejlig, frisk og fundrig tur i den eneste sensommerdag, vi havde i september 2010.
H-H.

Leave a Comment

Vigtigt

Breaking news